Kategorier
Ukategorisert

Håpløs praksis

Dette har jeg tenkt på lenge, og velger trolig en dum sak å fronte det på, da flertallet sikkert kommer til å henge seg opp i Jehovas Vitner og ikke det jeg skriver om. Slik er verden. Men det kom et avisoppslag i dag som var så rett inn i det jeg tenker er idioti.

Jeg har ved flere anledninger vært engasjert i frivillige foreninger eller jobbet på sted der budsjetter har styrt aktiviteten. Det er unødvendig jævlig, og årsaken illustreres i saken om Jehovas Vitner. 27.01.2022 kommer det et oppslag som sier de mister statsstøtte. Det er litt sent tenker jeg, da budsjettet for 2022 bør være klart i november 2021. Skal det skapes noen grad av forutsigbarhet bør planer for året, med realistisk, budsjett være på plass i god tid. Så ser jeg at det er snakk om statsstøtten for 2021.

Selvfølgelig kan tildeler ha varslet endret overføring til Jehovas Vitner høsten 2020. Dessverre har jeg ingen tro på det. Aner ikke hvor mange ganger jeg har vært i møter på skolen der rektor er usikker på hvilken rammer vi har. Har, altså ikke får. Vi starter på skoleåret uten å vite den økonomiske rammen. Litt uti året får vi vite at en ekstra kunne vært tilsatt eller en må slutte, for nå er de økonomiske rammene bestemt.

Kommunale regnskaper leser jeg i blant. Kommunedirektører fremstår jo som åndssvake der de lurer på om det går bra eller dårlig med kommuneøkonomien. Årsaken er nivåene over som bestemmer størrelsen for årlige overføringer nøyaktig et år for sent. Skal det legges til rette for god drift må overføringer være klare ett halvt år før budsjetter legges. Nå bestemmes de gjerne et midtveis i året.   

Jeg sitter i styret i en organisasjon som skal jobbe med turisme i Valdres. Halvparten av tiden vi sitter i styremøter går med til å finne ut hvordan vi skal få politikere og politiske administrasjoner til å si hvor mye penger de har tenkt å overføre. For 2021. Kan vi forvente samme sum som i 2020 eller 2019? Toppen av det hele er at politikerne mener overføringen skal gjenspeile aktivitetsnivået. Hvilket aktivitetsnivå legger en opp til når det etterskuddsvis blir klart hva vi har økonomi til?

Skal vi ha mulighet til å styre må vi ha politikere som ligger ett år foran og ikke en gjeng som henger ett år bak.

Legg inn en kommentar