Kategorier
Ukategorisert

Jeg går ikke på ski

Skigåing er egentlig helt allright. Gikk mye på ski før. I barndommen var jeg gjerne på to langturer om dagen. Først en tur med bestefar eller onkel, så en ettermiddagstur med tante når den andre barnevakten var hjemme igjen.

Fredag ble jeg litt utfordret rundt når skigleden forsvant. Etter litt grubling har jeg funnet tre kryssende grunner.

1: Da løypelagsbidragene ble kronefestet måtte jeg ta stilling til om summen var for høy. Nå var vel min situasjon litt spesiell ved at 3 løypelagsløyper ble brukt ganske akkurat like mye av meg, med en del turer i et fjerde løypelags løyper.

2: den første grunnen var ingen problem før jeg oppdaget at en del mennesker fører oversikt over hvem de møter i løypene og ser etter om løypelagsbidraget er betalt. Før denne oppdagelsen betalte jeg gjerne ett bidrag og gikk fritt. For meg er skiløypene først og fremst tilførselsløyper til turmål. En gang kunne jeg tenke meg opp på Bjødalskampen fra Fjellstølen, en annen gang fra Ølneseter eller Hellebekk. Så kunne målet være signalet på Lauvhøgda eller en tur på Høgdefjell. Det å føle seg som snylter på et opplegg som er langt bedre enn jeg noensinne har bedt om er en følelse jeg misliker.

3: Før koste jeg meg gjerne med telemarksvinger ned fra topper. Så var det en periode skigåing var forbundet med lufting av hund. For meg som brukte masse energi på å åpne fotballbanen for skolebruk, sto opp om natta for vatne skøyteis så flest mulig kunne bruke den, koste meg med syklister på rekkverket rundt fotballbanen, synes grusbanen var fin for øvelseskjøring, men satte grensen for sladding, er det litt vanskelig å støtte kondomdressmafiaen som hater telemarkski og hunder i løypene.

Til helgen tror jeg det blir skitur. Har lyst til å se om skigleden kan vende tilbake. For å øke sannsynligheten for et positivt resultat tar jeg med meg skiene til Østmarka, tror jeg. Det var der jeg sist gledet meg betingelsesløst over å gå på ski. Og da møtte jeg hester i skiløypa. Mens jeg går der skal jeg kjenne godt etter hva skituren er verdt i kroner og øre. Jeg gjetter ett sted mellom 50 og 100 kroner.

Legg inn en kommentar