Kategorier
Ukategorisert

Bøk.

Jeg kladder litt på bokmanuset. Og leser litt bøk. Bøklesing ble resultatet det selvpålagte WiFi-forbudet på rommet.

Hva er egentlig en bøk. Bøka jeg leste i går var på 402 sider. Parallelt leser jeg litt faglitteratur om Mikkjel Fønhus. Rett før avreise til Thailand kjøpte jeg faktisk Fønhus samlede verker. Det er omtrent 70 bøker samlet i 15 bøker. Hva er tykkelseskravet på en bøk?

Noen ganger, når jeg kladder, får jeg nesten følelsen av å jobbe. Innhold og rød tråd. Naturlige overganger. Personvern. Leservennlig. Det er en del å passe på gitt. Også skal det jo være lettlest og konsekvent språk. Orfeil og gramatikkfeil kan ødelegge opplevelsen for mange.

Jeg innser at jeg ikke er forfatter. Ikke det heller. Men tre timer med kladding hver dag går fint. Det er faktisk ganske gøy. Jeg er vel i den fasen som kalles å skrive seg tom. Jeg er på ingen måte i nærheten av tom. Bøka eser ut. Den også. Har 85 sider som henger dårlig sammen og enda 50 sider som absolutt ikke henger på greip.

Nå er jeg slett ikke sikker på om boka kommer ut noen gang, men å skrive et dokument på 150-200 sider med rød tråd, gode overganger, leservennlig språk og en form for innhold er et personlig mål. Min personlige rekord er på 12 sider.

Jeg satte for øvrig en personlig rekord i dag også. Jeg kan ikke lenger skryte på meg og aldri ha prøvd surfing. I hvilken grad jeg har surfet kan nok diskuteres, men jeg har i vert fall betalt for å leie surfbrett. Den personlige rekorden var vel 2 meter. Hvor langt jeg greidde surfe aner jeg ikke, men jeg traff bunnen på et sted jeg ikke greidde stå. 2 meter er det dypeste jeg har kommet så langt.

Må innse mine begrensninger som blogger. Glemte jo helt å arrangere bilder av surfingen min. Nå har jeg uansett ikke undervannskamera, så det var vel like greit.

Og surfingen var nesten en nedtur. Det var jo bare å stå der. Vippe litt kroppsvekt hit og dit, og helst ikke lenger enn det. Men turen ut gjennom bølgene med en lasso rundt beina og et brett som dro i alle retninger var gøy og veldig slitsomt.

Det er visst lovet dårlig vær i morgen også. Så da skal jeg prøve å komme meg tidlig på stranda. Lite er så godt vær som dårlig vær her. Fortsatt 20 mange grader, gode surfebølger og få folk på stranda pga. høljeregn. Skal nok få til 3 timer med bøkskriving selv om det er dårlig vær. Må bare ta det etter lunsj.      

1 svar til “Bøk.”

Legg inn en kommentar