Kategorier
Ukategorisert

Om jeg var hund.

Border collie er en hurtig, energisk og meget oppvakt hunderase som krever mye oppmerksomhet og mosjon/arbeid for å trives. Hvis du ikke gir den nok trening psykisk og fysisk kan den bli destruktiv og dominerende. Noen mener at rasens energinivå og intelligens kan sammenlignes med 6–8 år gamle barn,[4] men dette er svært kontroversielt. Så sier wikipedia.

Skjønner ikke hvor dette med hurtig kommer fra, men bortsett fra det.

Ikke all verden å løfte etter, men som dere ser er det løftet før.

Nå jobber jeg med et interessant prosjekt. Prøver å løfte meg selv etter håret. En depresjon må avsluttes, eller overvinnes er kanskje rett ord. Kroppen og hjernen har jobbet for lite, ganske lenge. De små grå har tenkt tenk om skuldrene ikke blir bra til skigardssesongen starter. Ganske destruktive tanker. Vendepunktet kom kanskje i går. En fysioterapeut som sa seg enig i at tankene var tunge, men også helt forståelige, og dessverre ikke helt irrelevante.

Kontorarbeid er også særdeles destruktivt. Ringer til den ene etter andre som avspaserer for arbeid som ikke er gjort. Når de omsider ringer opp igjen kan de meddele at noen andre har ansvaret for dette området. Dessverre er ikke denne andre på jobb, men jeg kan prøve igjen til uka. Men i går. I går fikk jeg tak i ei som svarte tvert nei på noe jeg har prøvd å finne ut i 2 mnd. Jeg ble så glad. Avslaget var noe dritt, men det ble oppveid i massevis av godt begrunnede svar av ei som ikke dyttet ansvaret videre. Problemet neiet medførte kan jeg gå rundt, når jeg omsider fikk vite at det var en vei jeg må ta. Border Collier er ikke arbeidssky. Men hjernen går nok selv om oppgavene er destruktive. Og da graves det.

Resepten på depresjon.

I dag ble det lang luftetur. Vaktmesterjobben, også kalt vennskapstjenester, tok meg ut på en halvtimes rusletur. Oppgaven var av typen ring en venn. For det er jo ofte slik at Jørn gjør ting han ikke kan, men kjenner noen andre som kan. Og det løser ofte ting. Lufteturer er bra mot depresjoner. Selv forskningen sier det. Men lufteturer er vanskelige å komme seg ut på for folk som har så lite hår som meg, og prøver å løfte seg selv etter håret. Da hjelper det med strømbrudd.

På turen hjem, som er like langt som turen bort, gikk jeg innom en lekebutikk og kjøpte et forskersett. Jeg kan ingenting om magneter. Enda. Det må jeg gjøre noe med. Fra 8 år sto det utenpå esken. Litt i overkant for en Boarder Collie, men …

Slikt vet jeg ikke opp ned på, og det må endres i løpet av kort tid.

Når jeg først var i lekebutikken fikk jeg noen flere julegaver i boks. Utfordringen er å huske hvilken boks de er i når jula nærmer seg. Shopping hjelper mot depresjoner. Spesielt når det er langt å gå mellom butikkene. Og nå har jeg 110 tabletter for oppvaskmaskin og en hvitløkspresse. Jeg hadde ingen av begge deler før jeg gikk ut.

Rakk å møte en venn for tre runder ticket to ride også. Og to øl. Jeg vant den ene runden der vi var edru. Tapte de to neste, men fylla har skylla.

Nå skal jeg bestille overnatting i Thailand neste jul. Kom jo på det når jeg kjøpte julegaver i dag.

Boarder collier sover godt når de har brukt både hjerne og kropp konstruktivt har jeg hørt. Og skulle nå skuldra svikte fullstendig så kan jeg nå gjete unger også. Boarder Collier er ganske allsidige.   

Legg inn en kommentar