Kategorier
Ukategorisert

Perspektiv gjennom venner 2

Den enkleste måten å skaffe seg lokalkunnskaper på er å få venner på besøk. Denne kunnskapen er på ingen måte ny for meg. Første turen gjennom Hølerajuvet, førstegangspadlingen fra Bagnsdammen og ned, utforskingen av Åslielven, og min første tur opp Friarvegen eller ned Gaupeskaret hadde sterke innslag av tilreisende nysgjerrigperer.

I dag hadde jeg faktisk tilreisende besøk i Oslo. Det skjer dessverre ikke så ofte. En fantastisk dag ble det. I vert fall for min del. Og skal jeg tro besøket, så kommer de gjerne igjen.

Ikke visste jeg hvilken fantastisk turistattraksjon og kunnskapsbank som ligger rett opp bakken her. Riktignok har jeg jobbet rundt i Botanisk hage noen runder for mange år siden, og fugler har kvitret om dinosaurskjellet. Med besøk som ønsket se dinosaurskjellet åpnet en ny verden seg. Det blir definitivt flere besøk dit.

Jeg aner ikke hvor mange montere det var. Mengden dyr var enorm. Og kunnskapsformidlingen om dyrene like så.

For meg som bymann er trikk og T-bane hverdags. Men barnas iver over kollektivsystemet her er jo ikke rarere enn min begeistring over T-banenettet i Mexico City, eller hengene togvogner i Tyskland. Gøy er det å se entusiasmen.

Til min store glede var de besøkendes glede for escaperom omtrent på samme nivå som min. Det er igjen veldig mange escaperom å teste, så det lover godt.

Gjennom godt samarbeid og yngre deltakeres kjennskap til Harry Potter kom vi oss ut av rommet før tiden rant ut.

Vaktskifte ved slottet var jeg på for andre gang, i voksen alder. Sist, var sist en barnefamilie var på besøk.

Barn har jo gjerne om norrøn mytologi på skolen. Jeg liker utsmykningen på rådhuset. Glemmer jo innholdet fra gang til gang, så det er like gøy, eller muligens mer gøy for meg enn besøket. Også er det jo alltid fint å gi barn lekse. Leksedebatten er alt for komplisert til å ta i ett innlegg som allerede er i ferd med å bli for langt, men jeg ga lekse. Se etter tegning av rådhuset når dere kjører gjennom tunellen på vei hjem. Tegningen er rett under huset. Lekse, eller oppdagelse eller aktivitet på kjøretur? Same, same but different.

Og ungdommen nå til dags får med seg en del nyheter, så olje- og energidepartementet stakk vi innom en tur. Er vel ikke til alle tider det er en attraksjon for tilreisende, men det gleder en samfunnsfaglærer at barn følger med på det som skjer.

Det skal nok mange veldig mange besøk til før jeg blir utlært om Oslo. Men skulle det nå komme så mange, så er det forskjell på å være utlært og lei. Er vel arrogant å si jeg er utlært om Begna. Men, poenget er jo uansett noe helt annet. Etter 30 år som guide på samme strekning er jeg enda ikke lei. Så har noen lyst på guiding i Oslo, så …

Legg inn en kommentar