Kategorier
Ukategorisert

Grønne fingre.

Mangt går i arv. To av mine besteforeldre hadde grønne fingre. Ble det sagt da. Selv så jeg det aldri, men en bestefar hadde en blå tommel en gang. Blå tomler har jeg arvet.

Besteforeldrene med grønne fingre var helt i hundre på denne tiden av året. Plante om var visst en slager. Fra inne til ute. Nå kan jeg en del om utfordringene rundt omplanting. Det har litt med besteforeldrene mine å gjøre og mye med tilfeldigheter. Manglende interesse til tross ga en omvisning på Jiffypot sin fabrikk meg et innblikk.

Grunnleggeren av Jiffypot hadde i sin ungdom stusset over planter som hang med hodet noen dager etter omplanting. Noen planter tok utkastelsen så tungt at de døde. Forretningsideen hans var en skånsom omplanting. Det var visst genialt, for det ble millionbutikk.

Nå driver jeg omplanting. Er veldig spent på hvordan jeg får de grønne vekstene ut. Synd om de skal dø nå etter en svært vellykket innesesong der jeg har passet på å holde campingvogna passe fuktig. Gjetter besteforeldrene mine ville vært stolt over muggsoppen jeg har dyrket fram.

Legg inn en kommentar