Kategorier
Ukategorisert

Lucas Braathen og meg.

Lucas Braathen og jeg har neppe mye felles, men nå bryter vi begge med særkretsene våre etter en lang kamp. Jeg aner ikke hva kampen hans har dreid seg om, men min vet jeg en del om. Jeg har kjempet for muligheten til enklest mulig kunne spre elvekunnskap og padleglede til flest mulig for en billigst mulig penge.

Nå er nok Lucas Braathen sin verdi langt høyere enn min, men 44 verv og roller er det visst registrert på meg. Om jeg hadde 100 kroner timen for all dugnadsjobbing innen Norges idrettsforbund ville det nok blitt tett på 2 millioner.

Nå er jeg i ferd med å melde overgang til «fienden». DnT har aldri lagt skjul på kostnadene ved å bruke deres tilbud. Da jeg tok turlederkurset deres for mange år siden var kursholderen helt klar på rikmannslinken til foreningen. Tilbudene har alltid vært en prisklasse over min inntjening. Men heldigvis har jeg kunnskap nok til å dra ut på turer uten guide, og gjerne som guide, enten det er vinter eller sommer, til vanns eller lands. Og det har aldri kostet mye å være med på turene mine. Det har vel rett og slett vært for billig, om vi snakker om bedriftsturene. Bortsett fra ønsket om å gjøre naturen tilgjengelig for alle er det bare idioti å ha Norge billigste tilbud. Verdien av egen kunnskap skjønte jeg ingenting av før jeg hadde med noen kanopadlere som var på læringsjakt. Og påsto det lærte veldig mye veldig fort, selv om de kunne enormt fra før.Jeg synes det er kjempemoro å spre padleglede. Har drevet med det i 30 år. Og flere ildsjeler i padlemiljøet har sitt utspring i Begna padleklubb. Vi kan skilte med styremedlemmer i Osloklubber og sikkerhetsansvarlige under ekstremsportuka som alle 3 har sin «oppdragelse» fra Begna. En redningsmann i luftambulansen lærte også det meste han kan om rennende vann i klubben vår. Sikkerhet er viktig, og det viser på de manglende skadene våre. I den grad jeg har skader fra padlesporten er det fra kampene mot padleforbundet. Kampene for å ha de rette klistremerkene til en hver tid. Gå kurs de ikke arrangere og finne frem i markedsføring de ikke driver med.

Foto: Rescue 3 Norge

Jeg prøvde nå å melde meg på en kajakkskole i regi av DnT. Det ble avslag. Begrunnelsen måtte jeg lese to ganger. Sjokkerende var det. Overkvalifisert, men vi vil gjerne bruke deg som instruktør og organiserer de kursene du trenger om du vil bidra hos oss. Kursdatoene for våren er allerede satt.

Elvekunnskap er så mangt. Her var vi markører og deltakere på øvelse for Valdres tauredningsgruppe.

Instruktørjobbene er betalt. Administrasjonen av kursene er organisert av andre. Jeg kan bare gjøre det jeg liker aller best. Spre padlekunnskap og padleglede. Aller helst ville jeg gjort det til langt mindre ressurssterke grupper enn de som bruker DnT-tilbudene, men den kampen får andre arve. Heldigvis er Begna padleklubb i trygge hender. Etter 6 års leting etter aktuelt kurs fikk vi utdannet en ivrig og flink aktivitetsleder i sommer, så det er fortatt to der. Og jeg kommer nok til å flyte ned elva fortsatt, men uten blyloddet til Norges padleforbund rundt halsen.   

Rundballerafting slipper jeg heldigvis nybegynnerkurs i. Selvfølgelig ikke fordi jeg har elvekompetansen, men fordi noen har glemt å lage akkurat det nybegynnerkurset.

Legg inn en kommentar