Kategorier
Ukategorisert

Sibirkulden svikter meg

Det hagler inn med kuldebilder i alle kanaler. – 40 her og – 25 der. Avisene skriver om biler som ikke starter og frosne vannrør. Innlegg på facebook viser rim i skjegg, som motbevis på klimaendringer, og barn kan leke ute i -30 eller så kan de ikke det. Innleggene er litt tvetydige.

Hva har jeg gjort galt som blir ekskludert fra denne kulden? Jeg som trenger den. Gradestokken krabber ned mot 17 grader. Det er bare nesten kaldt nok.

I likhet med folk flest er jeg tilhenger av artsmangfold bare noen andre tar utfordringene med det.  Veggdyr er en art. Og de har sikkert en viktig rolle i naturen. Men noen andre kan bevare dem. Jeg har derfor plassert bagasjen min på verandaen i påvente av Sibirkulden. Minus 18 grader i mange timer tar livet av disse blodsugerne. Da er -17 som maks minus helt som forventet her. Selv ikke veggdyr greier jeg å fryse ute.   

Legg inn en kommentar