Kategorier
Ukategorisert

Mot lysere tider.

Folk er så negative for tiden. I dag oppdaget jeg en gruppe på facebook som var mot lysere tider. Hva skal det være godt for? Jeg er for lysere tider.

Personlig gleder jeg meg litt til jula er over. Men etter det håper jeg på lysere tider. Nå blir riktignok jula også ganske lys tror jeg. Eller jeg velger å tro det. Prøver å holde motet oppe.

Har grublet litt på hvorfor jula er årets verste tid for meg. Tror jeg vet svaret nå. I forrige blogg nevnte jeg mitt år i aksjemarkedet. For å bruke meglerspråk, så er potensiell oppside med julen veldig lav, mens potensiell nedside er veldig stor. Sannsynligheten for å glede noen ekstra i julen er minimal, mens det er stor sannsynlighet for å skuffe noen. Det er fullt mulig å glemme å kjøpe gave til noen, men sannsynligheten for å kjøpe en gave som skiller seg ut i mengden er minimal. Alle har alt, eller i det minste for mye. Skulle man ved et uhell kjøpe gave til noen som ikke har en gave å gi tilbake påføres dårlig samvittighet. Listen over mennesker en burde si hei til i julen er lengre en dieselpengene holder til. Enhver kokk blir skuffet over hvor lite som spises, selv om feilen alltid er hvor mye mat som lages. Butikkene ønsket å selge mer. Sannsynligheten for at de er fornøyd er liten. Posten får neppe skryt for alle pakkene som kom fram, mens % som virrer rundt i systemet helt sikkert får avisoppslag. Det er langt lettere å skuffe i julen enn å glede.

Jeg slutter meg til min navnebror Jørn Stian Tvedt. Pinsen er en fin høytid. Ingen gavekjøp og ingen pynting. Bare fri.

Nei, bare julen blir ferdig går vi mot lysere tider og det blir fint for oss som er for. Dere som er mot lysere tider får forhåpentligvis en tung tid fremover.

Legg inn en kommentar