Kategorier
Ukategorisert

Nirvana

I går sto jeg og filosoferte. Stedet jeg sto på kan vi holde utenfor. Og egentlig burde jeg vel holde hele filosoferingen hemmelig. Har jo ingen lyst til å ende opp i hvit frakk med remmer på ben og armer. På den andre siden er det sikkert en opplevelse det også.

Filosoferingen gikk på livet. Jeg er glad for å være født i et land der vi blir født og dør, og det er det. Et lineært livssyn. I noen religioner og livssyn er det sirkulært. Da bestemmer bragder og synder i det forrige liv hva vi ble gjenfødt som i dette liv.   

Temaet gjenfødsel, nirvana og sjel kan det skrives enormt om. Filosoferingen min i går gikk ikke så dypt. Den dreidde seg rett og slett om muligheten for å bli gjenfødt som reservedobørste. Lurer på hvordan hen levde forrige liv. Når du faktisk mislykkes i å bli dobørste altså. Da er det alvor.

Noen andre hjerneceller blandet seg inn. De lurte på om det faktisk var et steg opp å være reservedobørste. Kanskje er det bedre å slappe av enn å jobbe når du har den jobben.

Nå må jeg visst avslutte. Det kom noen hyggelige mennesker i hvite frakker og spør om jeg blir med frivillig.  

3 svar til “Nirvana”

Fikk meg til å tenke på en ting! Spennende problemstilling!

Har du noengang spilt brettspillet «Presidenten»? Vinneren av spillet blir president, mens taperen blir boms. Greit. Ved mange deltagere legger man også til rollene visepresident og viseboms. President bytter to kort med boms og visepresident og viseboms bytter ett kort med hverandre.

Jeg mener selv at dette er feil, da visebomsen etter mitt syn har en lavere rang enn bomsen, litt det samme som reservedobørsten. Jeg har flere ganger prøvd å kommentere dette, men får aldri gehør. Folk altså!

Legg inn en kommentar