Kategorier
Ukategorisert

Ordensmenneske 2

Mens skolen går sin uvante gang og folk sitter inne etter beste evne styrer jeg med mitt prosjekt: bli ordensmenneske. Karantenen kommer til å bli for kort. Eller prosjektet er for stort.

Langt på vei gjelder teltregelen her nå. En ren og en møkkete side. Alt rot er samlet på en side av campingvognen. Utfordringen er å finne rett plass til dette rotet. Halvparten av sittegruppen er definert som bod. Det hjelper selvfølgelig en del, men det er jo ingen vegg mellom kjøkken, stue og bod, så det ser rotete ut. Rett og slett fordi det er rotete. Men det er mange dager igjen til rydding. Har en mistanke om at den side er blitt møkkete side når møkkete side er ferdig ryddet, men…

I går laget jeg middag. Jævelkokken ble så rørt over egne prestasjoner at tårene rant.

Det er viktig med variasjon, så jeg tok meg tid til å koke både Gnocchi og Fusilli. Neste gang skal jeg ta meg enda bedre tid, slik at Gnocchien og Fusillien blir myke.

Skruene er enten Fusilli eller Gnocchien. Skjellene er det andre.

Til frokost tangerte jeg min gamle rekord i makrell i tomat boksåpning. 1,5 meter med tomatsøl fikk jeg til. Slett ikke verst inne i en campingvogn. Erfaren som jeg er, så åpnet jeg boksen mot uren side, så det gjorde ikke så mye. Skal uansett ta en vårrengjøring uti mai.

Bilde av katapulten.

Gårsdagens store prosjekt var dusj. Et av få kriterier når vi kjøpte mannskapsbrakke var innebygd dusj. Den er faktisk ikke prøvd før, utover testingen som var nødvendig for å få bekreftet at den trengte litt vedlikehold. I og med at den innebygde elektriske oppvarmingen i vogna også står på «to do» lista er gass alternativet for varmt vann. Gassblus ble tent. Vogna ble veldig varm. Dusjingen skjedde i kaldt vann. Med mye undring og justering. Jeg fant løsningen for varmt vann. Etter at jeg var ferdig dusjet. Håper jeg husker løsningen til i kveld. Grublisen nå er om de gamle vannrørene inneholder langt verre virus en corona. Time will show.   

Kløyvingen gikk slett ikke sin vante gang i går. Kan vel kalle det en kindereggdag. Alt fungerte. Til en forandring. Det første er så jeg blir rent bekymret for omsetningen hos min nabo. Det mekaniske verkstedet. Men, det kommer flere dager. Det andre oppløftende var nøyere oppsett av likviditetsbudsjett. Med de forutsette utgiftene og bestillingene vi har inne så overlever vi sesongen om jeg ikke tar ut på langt nær full lønn. Det er da noe. Det tredje var tipset om radiohørselvern. Kløyvingen går langt lettere med fullstendig uinteressant musikk på ørene. Skulle ønske det var flere kanaler på disse hørselvernene. Disse 19-åringene som stilte dem inn i 2019 har en veldig annen musikksmak enn meg. Kunne egentlig tenkt med Prøysenkanalen jeg. Med «du skal få en dag i mårra, med blanke ark…»

Legg inn en kommentar